vd-logo

Slik feirer vi Verdens diabetesdag

Halvor Gjengstø. Helsekoordinator
November 13, 2023

Slik feirer vi Verdens diabetesdag

14 November er verdens diabetesdag. Det er en global markering som skal skape oppmerksomhet rundt diabetes. Dagen som er valgt, er fødselsdagen til insulinets far, Frederick Banting. Sammen med Diabetesforbundet og WHO, ønsker STERK som en helseinstitusjon, med utvidet kompetanse innen fysisk aktivitet og ernæring, å markere denne dagen. 

Hva er diabetes? 

Diabetes er en stoffskiftesykdom som kommer av at kroppens produksjon av hormonet insulin er nedsatt eller mangler helt.  

Insulin sørger for at sukkeret fra maten vi spiser, blir omdannet til energi i kroppen. 

Diabetes type 1 og 2 er tilstander som krever daglig oppmerksomhet og en helhetlig tilnærming for å opprettholde god helse. En viktig del av dette er å være i fysisk aktivitet og ha et balansert kosthold.  

Fysisk Aktivitet 

Fysisk aktivitet er nøkkelen for alle. Anbefalingene fra helsedirektoratet er minimum 150 minutter med moderat til høy intensitet per uke. For de med diabetes type 2 har det vist seg spesielt fordelaktig å spre dette over minst tre dager, med ikke mer enn to påfølgende dager uten aktivitet. 

For pasienter med diabetes type 1 og 2 kan regelmessig trening bidra til å forbedre insulinfølsomheten, senke blodsukkernivået og redusere risikoen for komplikasjoner. Det trenger ikke være ekstrem trening. Moderat trening kan utgjøre en betydelig forskjell. Våre personlige trenere skreddersyr treningsprogrammer som passer deg og dine behov. 

Kosthold 

Et sunt og variert kosthold er like viktig som fysisk aktivitet når det gjelder å kontrollere diabetes. Ved et fornuftig kosthold kan du lettere stabilisere blodsukkeret, opprettholde en sunn vekt og forebygge diabetes. Vår ernæringsrådgiver hjelper deg med å sette sammen et kosthold som passer deg og din livsstil. 

Å leve med diabetes krever en forpliktelse til å ta vare på deg selv hver dag. Ved å få inn fysisk aktivitet og et balansert kosthold i din daglige rutine, kan dette være med på å kontrollere diabetes og øke din livskvalitet.  

På STERK er vi dedikert til å støtte deg på veien til å leve sunt og ha ett aktivt liv med diabetes. 

Slik feirer vi Verdens diabetesdag

  • Vi tilbyr 10% på 5 timer personlig trener. (Kun 14.November) Dette er en glimrende mulighet til å få etablert ett skikkelig treningsprogram som er tilpasset dine behov.
  • En gratis veiledningstime med personlig trener eller helseveileder 
  • 3 timer med Ernæringsrådgiver for kr 2 490 ,- 
  • STERK Restart for deg som ønsker full oppfølging av lege, helsekoordinator, ernæringsrådgiver og PT.

Kontakt: Helsekoordinator: Halvor@sterkhelse.no

For mer info: diabetes.no

Les også:

Styrke for nybegynnere

Styrke for nybegynnere

Nyhet! Kurs – vi ønsker å hjelpe deg som er…
40 kg ned og mye bedre form!

40 kg ned og mye...

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og…
Nyhet - ny fastlege på STERK!

Nyhet - ny fastlege på...

Vi gleden av å informere om at Frisk legekontor og…
Nye medlemskap

Nye medlemskap

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…