sterk-test-4-01

40 kg ned og mye bedre form!

Ernæringsrådgiver

Anette
Anette Sexe
January 22, 2024

40 kg ned og mye bedre form!

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og hans reise mot et bedre liv.

STERK Helse har blitt et hjem for flere som har søkt et treningssenter der de føler seg hjemme, blir utfordret og får den støtten de trenger for å oppnå helsemålene sine. Vi har snakket med en av våre fantastiske medlemmer for å dele hans reise og erfaringer med STERK.  

Kenneth startet å trene hos oss i 2022 og har siden den gangen vært et fast inventar. Han trener selvstendig i studio, sammen med PT eller deltar på våre løpetimer. Kenneth har lagt ned en fantastisk jobb for å komme dit han er i dag og brukt STERK-apparatet på veien. Vi ønsker stolt å dele hans erfaringer og håper det vil kunne inspirere flere til å gjøre en endring selv.

Jeg var overvektig og i dårlig form

Jeg hadde prøvd flere treningssteder tidligere, men fant aldri det rette stedet for meg. Etter en runde med dårlige erfaringer og bytte av treningsstudio på grunn av covid, hørte jeg om STERK fra en kollega. Jeg ga det en sjanse, og siden den dagen har STERK vært mitt treningshjem. 

Målet mitt var enkelt: å komme i bedre form. Jeg var overvektig og i dårlig form. STERK ga meg den støtten og veiledningen jeg trengte for å gjøre målene mine til virkelighet. Jeg startet etter hvert å trene med PT Kristel som har vært en viktig støtte. Fra første dag har vi hatt god kommunikasjon og hun har gitt meg verdifulle tips. Jeg har aldri vært glad i løping, men med Kristels råd og veiledning har jeg nå fullført flere løp og satt nye personlige rekorder. Jeg liker nå faktisk å løpe!

Treningsrutinen min har hatt to sesonger, en for løping ute og en for styrke inne. Kristel har tilpasset treningen basert på dagsform og eventuelle skader, og dette har gjort treningshverdagen min variert og utfordrende. 

Målet var å gå ned i vekt og komme i bedre form

Når mitt mål var å gå ned i vekt, tipset Kristel meg etter hvert om å ta en prat med Anette, som jobber som ernæringsrådgiver på STERK. Anette har gitt meg verdifulle tips for å forbedre kostholdet mitt. Vi har jobbet med små endringer i hverdagen, som å variere lunsjen og introdusere sunnere alternativer. Ernæringsrådgivningen har vært en viktig del av min reise mot en sunnere livsstil. Vi jobber fremdeles sammen og jeg har en oppfølging hos henne cirka en gang i kvartalet for å diskutere eventuelle utfordringer, og for å få en bekreftelse på det jeg gjør i hverdagen er riktig for meg. Det er også naturlig at man under en slik prosess, møter en del utfordringer eller havner tilbake i gamle vaner. Og da kommer hun med tips på hvordan jeg skal møte disse. Vi har også snakket en del om at selv om målet er å gå ned i vekt, så er det viktig å huske at man skal leve også, med dette så mener jeg at man skal kunne kose seg litt innimellom. 

Ingen endringer og hvert fall ingen livsstilsendringer er en rett linje mot målet, det vil gå både oppover og nedover og litt rundt omkring. Kenneth har likevel ikke gitt opp og oppsøkte hjelp videre når smerter fra ryggen igjen kom tilbake og i stedet for å ligge brakk kom han til STERK for å gjøre den aktiviteten han hadde mulighet til” Anette Sexe, Ernæringsrådgiver 

Kranglete rygg

Kiropraktor Jan Christer har hjulpet meg med å forstå årsakene til smertene mine. Han har gitt meg gode råd om bevegelighet, hva jeg bør gjøre og hva jeg bør unngå for min rygg. Han har også oppmuntret meg til å fortsette å være i bevegelse. Kiropraktorbehandlingen har vært avgjørende for min helsetilstand og trening. 

40 Kg ned og livskvaliteten min er tilbake!

Jeg har gått ned 40 kg og jeg føler meg frisk. Jeg har fått tilbake livskvaliteten min. Formen min nå sammenlignet med før, kan ikke sammenlignes. Tidligere var jeg gjennomsvett etter å ha gått opp to etasjer. Nå klarer jeg å jogge 15 km og føler meg generelt sterkere og sunnere. Hjemligheten for meg har vært å ha litt is i magen, ikke stresse. Snakk med eksperter og vær åpen for endringer. Det tar tid, men resultatene vil komme! Og husk å kose deg litt innimellom. 

Videre har jeg ambisjoner om å forbedre løpingen min, fullføre en halvmaraton, og fortsette med gode ernæringsvaner. Målet er å holde meg aktiv og sunn livet ut. 

STERK har levert mer enn bare trening. Atmosfæren er alltid positiv, og tverrfaglig samarbeid gjør opplevelsen helt komplett. Det mest verdifulle er at STERK tilbyr alt på ett sted, og de forskjellige fagområdene samarbeider. Det gjør det enkelt og effektivt for medlemmene, som ønsker eller trenger hjelp.

STERK Helse er stolte av å være et sted der medlemmene oppnår sine helsemål gjennom god tverrfaglig kompetanse og et støttende treningsmiljø. Vi er takknemlig for at Kenneth deler sin historie, og håper dette vil kunne inspirere flere som ønsker å gjøre en livsstilsendring. Vi ser frem til å fortsette å være en del av suksesshistorier som denne og hjelpe flere til en sterkere og sunnere livsstil. 

Les også:

Styrke for nybegynnere

Styrke for nybegynnere

Nyhet! Kurs – vi ønsker å hjelpe deg som er…
40 kg ned og mye bedre form!

40 kg ned og mye...

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og…
Nyhet - ny fastlege på STERK!

Nyhet - ny fastlege på...

Vi gleden av å informere om at Frisk legekontor og…
Nye medlemskap

Nye medlemskap

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…