Svimmelhet

En stor andel av våre pasienter søker hjelp hos oss for behandling av svimmelhet. Vi forstår at dette for mange oppleves meget plagsomt og skremmende, men du skal vite at det sjelden er farlig! Faktisk er svimmelhet en helseplage som rammer 20-30% av befolkningen.

Svimmelhet er en samlebetegnelse for plager som gyngefølelse, spinnesensasjon eller ubalanse. Det å være svimmel er ikke en sykdom, men et symptom på at kroppens evne til å holde seg balansert og stabil er redusert.

Svimmelhet – det motsatte av balanse
Hjernen vår utfører kontinuerlig beregninger for at vi skal kunne stå oppreist mot tyngdekraften.

For å klare dette, mottar hjernen informasjon fra balanseorganet i øret, øyne og ulike sensorer i muskler og ledd. Denne informasjonen samles og brukes til å opprettholde stabilitet og balanse. Kommer systemet ut av balanse og oppfatter informasjonen den får fra disse strukturene som motstridene, oppstår symptomet svimmelhet.

Vi kan hjelpe!
For mange handler svimmelhet om følelsen av å miste kontrollen. Frykt og anspenthet er vanlig, og dette kan i sin tur føre til økte symptomer og utmattelse. For å bli bedre, er det viktig at du føler deg trygg på at det ikke feiler deg noe alvorlig. Riktig diagnose og oppfølgning er viktig for å mestre behandling og egenaktivitet. En svimmelhetsundersøkelse må derfor teste alle de elementene som bidrar til å holde deg i balanse.

Årsaker:

  • Muskelspenninger og leddrestriksjoner i nakken
  • Tilstander som krystallsyke og virus på balansenerven
  • Psykologiske faktorer som stress, anspenthet, nedstemthet og angst
  • Ulike medisinske tilstander, eks. høyt blodtrykk
  • Bivirkninger fra ulike medisiner

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.