Shopping Cart

STERK åpner opp for egentrening med henvisning*, for mer informasjon og booking se her.

Hodepine

Etter korsrygg og nakkeplager, er ulike former for hodepine den tredje største plagen vi ser hos oss.

Ca. 3% av befolkningen har daglige hodepine og 10% har minst en hodepine i uken. 40% av oss har hatt hodepine i løpet av det siste året. Det er med andre ord en utbredt og vanlig lidelse. Det er også en av grunnene til at forbruket av smertestillende preparater har økt dramatisk de siste 20 årene.

I alt er det dokumentert over 300 ulike typer hodepiner med ulike symptomer og kjennetegn. De vanligste hodepinene vi ser hos oss er migrene, nakkeindusert hodepine og spenningshodepine.

Sjeldent alvorlig!
Hodepine skyldes sjelden alvorlig sykdom. Likevel skal kraftig og ny type hodepine alltid tas på alvor, da det kan være ett symptom ved ulike alvorlige lidelser. Våre leger, kiropraktorer og fysioterapeuter er godt trent til å skille vanlige hodepiner fra slike farlige tilstander.

Vi kan hjelpe!
Vi utreder, diagnostiserer og tilpasser behandlinger for ulike hodepiner. Ved første undersøkelsen utfører vi en klinisk undersøkelse av nakken, kjeven, skuldre, halsmuskulatur og kraniet. Holdning, belastningsmønstre, ergonomi og stressfaktorer kartlegges. Nevrologiske tester gjennomføres der det er indikasjon for dette. Ved behov henviser vi til spesialisthelsetjenesten for videre utredning og riktig medisinering.

Årsaker:

  • Stress og anspenthet
  • Lite søvn og bevegelse
  • Stivhet i nakkens muskler og ledd
  • Spenninger og lokale muskelspenninger i skuldre-, hals- og nakkemuskulatur
  • Kjevespenninger
  • Medikamentbruk

Copyright © STERK 2015-2021 | Laget og designet av Johan Lindberg

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.