Morten

Glad sak fra klinikken

Ernæringsrådgiver

Anette
Anette Sexe
January 14, 2022

Glad sak fra klinikken

Morten tok kontakt med ernæringsrådgiver Anette i april 2021, etter anbefaling fra klinikkleder Daniel. Deres sønner spiller på samme fotballag og Morten har lenge ønsket å spørre om hjelp. Det har sittet langt inne å be om hjelp, men han gjorde det til slutt. “Det var en sikkerlig lettelse å ha spurt han om hjelp, da var steget tatt. Men det var ikke lett!”. 

Morten har vært aktiv idrettsutøver hele livet og spilte håndball på serienivå helt frem til han ble 49 år. Han har også vært en aktiv løper og bl.a annet løpt birken flere år. Morten er også en familiefar og samboer. Han er håndballtrener og følger opp alle barna på hver sin idrettsarena. Livet er til tider nok så hektisk. 

Morten er en som går “all in” i alt han gjør, men helse har likevel ikke blitt prioritert. Når aktivitet og trening ikke lenger var det samme, ble det vanskelig å legge om kostholdet etter å ha spist som en toppidrettsutøver hele livet. Til slutt sa kroppen rett og slett ifra og han måtte, uansett hvor ubehagelig det var, spørre om hjelp. Vekten var for høy til å kunne gjøre det han ønsket, knærne var vonde og alt var tungt å gjøre. 

Før Morten kom til Anette hadde han på egenhånd gått ned flere kilo, men nå stod det stille. Morten og Anette laget sammen en plan som skulle få han videre ned i vekt, samtidig at den ble smart nok til å holde energien oppe til alle gjøremål. Matvarer ble endret, porsjonene ble mindre energitette og måltidsrytme ble endret til en som passet bedre med behovet for energi gjennom hele dagen. Planen måtte passe en travel mann med familie, full jobb, håndballtrener på kvelden og fulltids idrettspappa. Etter hvert som vekten gikk nedover og knærne ble mindre vonde økte de mengden fysisk aktivitet.

I desember 2021 er 30 kg borte, humøret er langt bedre, han sover bedre og våkner uthvilt for første gang på lang tid. “Alt er lettere nå, alt av dagligdagse gjøremål som å dusje og gå ut av bilen. Jeg har mer energi, jeg sover bedre og roligere, samboer sier at jeg ikke lenger snorker. Jeg har endret kostholdet drastisk, men jeg føler likevel at jeg spiser god mat. Med hjelp fra Anette har jeg endret til smartere matvarer som passer for meg. De inneholder det jeg trenger uten at de blant annet er så kaloririke som før”.  “Det har ikke vært lett å gjøre en endring og det har vært nødvendig med regelmessige møter med Anette for å holde “seg i skinnet”, for å oppdatere planen for kostholdet underveis, for å sette nye mål og for å komme i gang med trening igjen. Jeg er ikke helt ferdig med vektnedgangen for å nå målet mitt, men jeg skal komme meg dit”.

Les også:

Styrke for nybegynnere

Styrke for nybegynnere

Nyhet! Kurs – vi ønsker å hjelpe deg som er…
40 kg ned og mye bedre form!

40 kg ned og mye...

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og…
Nyhet - ny fastlege på STERK!

Nyhet - ny fastlege på...

Vi gleden av å informere om at Frisk legekontor og…
Nye medlemskap

Nye medlemskap

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…