Helsetimer

Nytt på STERK: Helsetimer

Ernæringsrådgiver

Anette
Anette Sexe
September 12, 2023

Nytt på STERK: Helsetimer

STERK Helse og Trening er glade for å kunne introdusere dere for nye gruppetimer! Fra og med 18.september starter vi opp med følgende timer: 

  • HjerteSTERK 
  • STERK med nakke/rygg 

Hensikten med timene er å kunne tilby et treningsopplegg som legger vekt på den individuelle deltakerens behov. Vi ønsker å se hver deltaker, og med et tak på 12 deltakere per gruppe vil vi ha muligheten for tett oppfølgning både underveis, men også i etterkant av timene om ønskelig. Vi er stadig opptatt av å utvide tilbudene våres, med et ønske om å vise frem bredden i vårt økosystem. Nedenfor kan du lese om hvert gruppetilbud. 

HjerteSTERK 

Dette er en time hvor hensikten med treningen er å optimalisere kroppens evne til å fungere i det daglige, enten du ønsker å komme tilbake i jobb eller du har andre mål du ønsker å komme tilbake til. Treningsopplegget vil være basert på evidensbaserte modeller for hjerterehabilitering, slik at du som har gjennomgått hjertesykdom kan komme sterkest mulig tilbake til hverdagen igjen – og samtidig føle deg trygg på trening og fysisk aktivitet. Vi ønsker å hjelpe og motivere til viktigheten av et sunt og sterkt hjerte ved å implementere fysisk aktivitet i hverdagen din. Når du melder deg på ønsker vi at du skriver et par setninger om hva dine mål for treningen er, da dette er med på å styrke innsatsen og motivasjonen din til treningen. Det viktigste for oss er nemlig de målene DU setter deg. 

Gruppetilbudet er for deg som har gjennomgått hjertesykdom, og som har behov for rehabilitering/opptrening samt ønsker å forebygge risikoen for ny hjertesykdom. Timene vil tilbys 2 ganger i uken, både formiddag og ettermiddag. 

STERK med nakke/rygg 

Hensikten med denne timen er å instruere deg i kontrollerte og stabiliserende øvelser for nakke og rygg. Nakke- og ryggsmerter er vanlig hos mange med enten stillesittende arbeid, men også de med fysisk tungt arbeid. All aktivitet som er med å rotere i ryggen din kan være bidragsyter til ryggsmerter, samtidig som statiske posisjoner i nakken kan være bidragsyter til nakkesmerter. Smertene kan komme av en muskelstrekk i området rundt nakke/rygg som et resultat av tung fysisk aktivitet, men kan også komme av en skade på disken mellom virvlene i ryggraden din. Du kan oppleve lokal smerte, eller utstrålinger hvor årsaken kan være at disk skaden påvirker og presser på en av nervene som har sitt utspring fra området. Det kan også komme av stram muskulatur som ligger og presser på en nerve. 

Gruppetilbudet er for deg med milde til moderate nakke- og ryggsmerter. Timene vil tilbys 2 ganger i uken, både formiddag og ettermiddag. 

For å delta på disse timene trenger du et Premiummedlemskap hos oss på STERK.  

https://sterktrening.goactivebooking.com/class-web-categories/1/classes

Les også:

Styrke for nybegynnere

Styrke for nybegynnere

Nyhet! Kurs – vi ønsker å hjelpe deg som er…
40 kg ned og mye bedre form!

40 kg ned og mye...

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og…
Nyhet - ny fastlege på STERK!

Nyhet - ny fastlege på...

Vi gleden av å informere om at Frisk legekontor og…
Nye medlemskap

Nye medlemskap

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…