Smerter i brystrygg/bryst

Smerter i brystryggen (mellom skulderbladene) og bryst er noe som rammer svært mange av oss og kan oppleves meget skremmende! Ofte er tilstanden utløst av stress, lange dager på kontoret med høye og anspente skuldre eller brå bevegelser.

Smertene kan oppleves midt i ryggsøylen, mellom skulderbladene, ofte med utbredelse opp i nakken, ut i armen eller frem i brystet Det kan ofte være ubehagelig å puste inn og ut. Disse symptomene kan være skremmende da de er relativt identiske med de smertene vi relaterer til ett hjerteinfarkt. Faktisk vil så mange som 1/3 av alle pasienter som undersøkes ved ett akuttmottak, ha brystsmerter som stammer fra muskel- og skjelettsystemet. Selv om disse tallene er gode, anbefaler vi at du oppsøker en primærkontakt – lege/kiropraktor for rask og sikker diagnose!

Smertene er ofte ett resultat av funksjonsforstyrrelser i brystryggvirvlene, tilgrensende ledd mellom ribbe og brystryggvirvel eller muskelspasmer i muskulatur som har festepunkt til ribbeverket.

Vi kan hjelpe!
Ved første undersøkelse gjennomføres en grundig undersøkelse som tar utgangspunkt i å utelukke alvorlig årsak og identifiser hvilke strukturerer som avgir smerten. Tilstanden er relativ enkel å behandle og vi benytter effektive manuelle teknikker for å redusere smerte og gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparatet.

Vanlige symptomer:

  • Skarpe, krampelignende smerter i bryst, ofte på den ene siden
  • Smerter som stråler fra rygg og frem mot bryst
  • Konstant verk som vedvarer over tid (timer – dager)
  • Forverring ved bruk av armer, nakkebevegelser eller ved dyp inspirasjon
  • Varierende smerte med kroppsstilling
  • Tidligere plager med rygg og nakke

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.