Shopping Cart

STERK åpner opp for egentrening med henvisning*, for mer informasjon og booking se her.

Smerter i albue og underarm

Ulike smertetilstander i albue og underarm skyldes oftest overbelastninger av muskel – og senevev. Særlig hyppig forekommer smertetilstander på innsiden og utsiden av albuen – såkalt tennisalbue, musearm eller golfalbue. I en del tilfeller kan også albuesmerter være refererte smerter som stammer fra strukturer i nakken eller skulder.

Gjentatt belastning på senene over tid kan gi en irritasjon og/eller en betennelsesreaksjon der senen fester til benet. Smertene kan komme sammen dag eller noen dager etter overbelastningen. Mange har hatt milde plager i flere måneder før de oppsøker oss fordi de ikke blir bra av seg selv.

Vi kan hjelpe!
Prognosen på denne lidelsen er vanligvis god. 50-70% oppnår svært raskt lindring. Prognosen er best ved akutte tilstander med klar utløsende årsak hvor rask avlastning og behandling iverksettes. Tilstanden har dessverre lett for å bli kronisk ved uklar årsak og sen behandling, eller ved kompliserte betennelsestilstander.

Fokuset i behandlingen er å avlaste vevet som er irritert, redusere smerten og gjenopprette normal funksjon, for deretter å styrke muskel – og senevevet rundt albuen.

Vanlige symptomer:

  • Murrende verking på innsiden eller utsiden av albuen
  • Strålende smerte ned i underarm
  • Funksjonen i armen blir rammet – vanskelig f.eks. å håndhilse eller holde en kopp
  • Smerter og ubehag ved statisk arbeid som f.eks. kontorarbeid på PC
  • Nummenhet i hånden og nedsatt grepsstyrke
  • Assosierte spenninger i nakke og skuldre.

Copyright © STERK 2015-2021 | Laget og designet av Johan Lindberg

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.