Legg, ankel og fotsmerter

Det er estimert at nærmere 200 000 nordmenn skader ankelen hvert år. Overtråkk og skade på de ytre leddbåndene i ankelen er den vanligste skaden blant idrettsutøvere og utgjør ca. 40% av alle skader i fotball, håndball og basketball. Den vanligste skademekanismen er at man tråkker slik at foten vris innover og nedover, noe som strekker leddbåndene på yttersiden av ankelen med en betydelig kraft og forårsaker skade. Dette oppstår oftest ved landing etter hopp, vending og løping.

Samtidig er ulike betennelsestilstander og senelidelser i legg og under fot, tilstander vi ser mye av i vår praksis. Viste du at ett mennesket går i gjennomsnitt mellom 6000 – 10 000 steg om dagen og foten belastes med opptil 7 tonn? Feilstillinger, instabilitet, aktivitet – og belastningsmønster osv. vil derfor være medvirkende faktorer til ulike smertetilstander, som det ofte er vanskelig å komme seg ut av på egen hånd.

Vi kan hjelpe!
Vi hjelper deg med å diagnostisere skaden, bryte uhensiktsmessig belastningssyklus, redusere smerte og gjenopprette normal funksjon i ankelleddet, samt styrke omkringliggende sener og muskler.

Vanlige symptomer:

  • Hevelse
  • Verkende smerter
  • Stivhet som avtar med bevegelse. Tiltar ved ro.
  • Smerte ved oppstart av bevegelse (morgensmerte) og etter mye aktivitet (ettermiddagen)
  • Bevegelsesvegring – vond å gå og løpe
  • Smerte ved enkelte skotyper – nye eller uvante sko

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.