Knesmerter

Knesmerter utgjør nærmere 1/3 av alle muskel-skjelett plager og er det leddet hvor det rapporteres flest skader hos unge aktive mennesker. I kneleddet finnes ben, brusk, leddhinner, menisker, leddbånd og slimposer. Rundt kneleddet er det sener og muskler.

Kneets anatomiske utforming og plassering midt mellom ankel og hofte, utgjør i seg selv en høy risiko for skade. Dette kan være uhensiktsmessig belastning over lang tid eller en traumatisk bevegelse som f.eks. en uhensiktsmessig vridningsbevegelse med foten som sitter fast i underlaget.

Vi kan hjelpe!
To store studier publisert i The New England Journal of Medicine, så på effekten av artroskopiske kneoperasjoner – det vil si operasjoner utført med kikkhullsteknikk. Funnene fra den ene studien tyder på at operasjon ikke har bedre effekt enn medisiner og fysioterapi for å lindre smerte og stivhet forårsaket av moderat eller alvorlig slitasjegikt. Funnene i den andre studien viser at meniskskader som ofte fører til operasjoner, er veldig vanlige uten at de forårsaker symptomer eller plager.

En stor studie fra 2002 fant også at operasjon ikke var et bedre alternativ enn «liksom-kirurgi», men likevel er dette ofte vanlig praksis i helse Norge i dag.

I behandlingen hos oss benyttes en rekke effektive metoder, teknikker og knestabiliserende styrkeøvelser for å redusere smerte og gjenopprette normal funksjon og stabilitet i kneleddet.

Vanlige symptomer:

  • Hevelse
  • Innskrenket bevegelighet og stivhet
  • Instabilitet og belastningsvegring
  • Leddet låser seg
  • Krepitasjoner «ulyder» ved bevegelse

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.