Shopping Cart

STERK åpner opp for egentrening med henvisning*, for mer informasjon og booking se her.

Idrettsskade

Akutte idrettsskader oppstår når bein, muskler, sener eller leddbånd utsettes for en overbelastning. Skadene kan deles opp i støt- og/eller strekkskader. Ved støtskader blir muskler, sener eller leddbånd klemt sammen mellom kroppens knokler og en ytre struktur. Skademekanismen er at vevscellene knuses i kombinasjon med avrivning av små blodårer rundt vevet. Ved veldig kraftige støt vil også knoklene kunne skades eller brekkes.

Ved strekkskader blir belastningen i muskelen, sene eller bånd så stor, slik at noen eller alle fibrer slites over.

Begge skademekanismene fører til en skadereaksjon som man kaller for en inflammasjon. Inflammasjonen er kroppens forsvarsmekanisme for å begrense omfanget av skaden, samtidig som at en reparasjonsprosess settes i gang. I kombinasjon med avrevne blodårer oppstår det både en inflammasjon og en blødning, som videre kan gi hevelse og smerter. Blødningen vil i dette tilfellet være med å forsterke hevelsen og inflammasjonen.

Vi kan hjelpe!
Våre klinikere vil være til stor hjelp med å stille en tidlig og nøyaktig diagnose. Dette har stor betydning for å iverksette riktige tiltak så tidlig som mulig. Dette vil først å fremst kunne begrense den akutte fasen så mye som mulig og få pasienten over i en rehabiliterende fase så raskt som mulig.

Gjennom tidlig mobilisering vil vi kunne bistå kroppen med i å iverksette de riktige tiltakene og begrense inflammasjonen og hevelsen. Smerte er ofte den største enkeltfaktoren for redusert aktivitet og bevegelse, og det er viktig å minimere denne så tidlig som mulig, slik at man kan komme i gang med rehabilitering og opptrening så raskt som mulig.

Copyright © STERK 2015-2021 | Laget og designet av Johan Lindberg

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.