Shopping Cart

STERK åpner opp for egentrening med henvisning*, for mer informasjon og booking se her.

Hofte- og bensmerter

Hofteleddet består av hofteskål, som er en del av bekkenbeinet og lårbeinets hoftekule. Til sammen danner disse ett kuleledd som tillater bevegelse i flere plan. Leddet er likt skulderleddet i utforming, men er i motsetning designet for mer stabilitet. Hoften er ett vektbærende ledd og usettes for tunge kraftoverføringer ved bevegelse.

Plager i hofte, bekken og seteregionen er vanlig i vår klinisk hverdag. De kan være svært så plagsomme og kan gi store problemer med å fungere i dagligdagse gjøremål. Hos den eldre generasjonen ser vi ofte problemer relatert til slitasjeskader (artrose) og hos den yngre populasjonen ser vi ulike muskel – og senelidelser, samt slimpose betennelser. Samtidig er det nære relasjoner mellom korsryggen og bekkenets funksjon, som kan skape forstyrrelser og gi smerter i hofte – og seteregionen.

Vi kan hjelpe!
For å avgjøre hvilken behandling som er best egnet for din plager, utføres det en grundig sykehistorie og en god klinisk undersøkelse av både korsrygg, bekken og hofte. Våre klinikere innehar kompetansen som skal til for å diagnostisere og behandle de fleste hofteproblemer. I behandlingen benyttes det en rekke metoder, teknikker og øvelser for å gjenopprette normal funksjon i leddet og omkringliggende muskulatur.

Vanlige symptomer:

  • Verkende smerter i korsrygg, sete – og hofteregion, ofte med utstråling ned i benet
  • Smerter ved belastning og ulike bevegelser
  • Vondt å ligge på affisert side
  • Stikkende smerte i lysken og mot innsiden av kneet.
  • Redusert bevegelighet
  • Kraftsvikt – føler benet svikter ved belastning

Copyright © STERK 2015-2021 | Laget og designet av Johan Lindberg

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.