STERK Helse
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Del innlegg i sosiale medier

STERK Helse

STERK Helse
Anette Sexe
Ernæringsrådgiver
January 25, 2021

STERK Helse

Lite viste vi ved årsskiftet at viruset fra Wuhan i Hubei-provinsen i desember, ville ha slike enorme katastrofale konsekvenser både globalt og nasjonalt. 12. mars erklærte WHO utbruddet som en pandemi, og viruset spredde seg ukontrollert også her i landet, med Oslo som episenter.

Dette scenarioet stod ikke akkurat øverst i vår «trussel» analyse i forkant av åpning av STERK Legevakt Øst, sier klinikkansvarlig Daniel Strengelsrud. Da viruset spredde seg ukontrollert, var vi tvunget til å ekskludere en stor del av vår tradisjonelle kundemasse med luftveisinfeksjoner. Vi ble stående utenfor uten å kunne hjelpe våre pasienter. Det samme skjedde med fastlegene rundt omkring. Samtidig ble vår muskel- og skjelettavdeling påtvunget stengt som så mange andre næringer.

Som en del av nasjonal beredskapsplan ble STERK Legevakt Øst og vårt medisinske team derimot valgt ut av kommunen for å drifte en feberpoliklinikk. Våre fasiliteter, kompetanse og beliggenhet var optimale for dette og vi snudde oss raskt sammen med bydelsoverlegen for å etablere et tilbud for alle pasienter med tegn og symptomer på Covid-19. STERK Legevakt Øst ble over natten til et offentlig institusjon – feberpoliklinikk Sentrum som skulle tjene pasientene til alle fastleger i bydelene Grünerløkka, Gamle Oslo, Sagene og St.Hanshaugen med potensiell smitte.

Gjennom dette samarbeidet har vi følt at vi har kunne bidratt i denne pandemien, og vi har blitt kjent med mange nye pasienter og alle bydelenes fastleger. I fullt smittevernsutstyr har vi daglig testet og behandlet mellom 50-80 pasienter gjennom denne perioden 7 dager i uken. Selv om smittesituasjonen i Norge i dag er under kontroll, jobber vi iherdig med testing, behandling og rask smittesporing.

Situasjonen har krevd en omfattende og rask omstilling sier Daniel Strengelsrud. Våre kiropraktorer og fysioterapeuter ble flyttet tilbake til STERK Trening på Løren Torg og vår private legevakt måtte vike for en viktigere samfunnsoppgave. Samtidig er vi i full gang med å planlegge en re-åpning av vårt medisinske senter. Tidsperspektivet er noe vanskelig å si noe om ennå, men selskapet har hvert gjennom en restrukturering og når tiden er inne åpner vi nye STERK Helse som et tverrfaglig medisinsk senter med fastleger, private leger, kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater, ernæringsrådgivere og muskelterapeuter. Tanken her er å samle all vår kliniske kompetanse på Hasle og knytte kompetansen opp mot vårt trening- og helsesenter STERK Trening på Løren.

Les også:

Seniordag på Sterk

Seniordag på Sterk

Vi ønsker alle våre seniorer, venner og bekjente, velkommen til foredrag fredag 13. mai kl. 12.00 – 14.00 på Quality…
Pollensesongen er i gang

Pollensesongen er i gang

Nå som varmen og sola kommer tilbake starter også pollensesongen. Visste du at rundt 20-30% av nordmenn har pollenallergi? De…
Tren med en venn!

Tren med en venn!

Våre medlemmer er våre beste ambassadører, og blir din venn medlem, får du 3 timer med PT og din venn…
Glad sak fra klinikken

Glad sak fra klinikken

Morten tok kontakt med ernæringsrådgiver Anette i april 2021, etter anbefaling fra klinikkleder Daniel. Deres sønner spiller på samme fotballag og Morten har…