nyhet_helse

STERK Helse

Ernæringsrådgiver

Anette
Anette Sexe
January 25, 2021

STERK Helse

Lite viste vi ved årsskiftet at viruset fra Wuhan i Hubei-provinsen i desember, ville ha slike enorme katastrofale konsekvenser både globalt og nasjonalt. 12. mars erklærte WHO utbruddet som en pandemi, og viruset spredde seg ukontrollert også her i landet, med Oslo som episenter.

Dette scenarioet stod ikke akkurat øverst i vår «trussel» analyse i forkant av åpning av STERK Legevakt Øst, sier klinikkansvarlig Daniel Strengelsrud. Da viruset spredde seg ukontrollert, var vi tvunget til å ekskludere en stor del av vår tradisjonelle kundemasse med luftveisinfeksjoner. Vi ble stående utenfor uten å kunne hjelpe våre pasienter. Det samme skjedde med fastlegene rundt omkring. Samtidig ble vår muskel- og skjelettavdeling påtvunget stengt som så mange andre næringer.

Som en del av nasjonal beredskapsplan ble STERK Legevakt Øst og vårt medisinske team derimot valgt ut av kommunen for å drifte en feberpoliklinikk. Våre fasiliteter, kompetanse og beliggenhet var optimale for dette og vi snudde oss raskt sammen med bydelsoverlegen for å etablere et tilbud for alle pasienter med tegn og symptomer på Covid-19. STERK Legevakt Øst ble over natten til et offentlig institusjon – feberpoliklinikk Sentrum som skulle tjene pasientene til alle fastleger i bydelene Grünerløkka, Gamle Oslo, Sagene og St.Hanshaugen med potensiell smitte.

Gjennom dette samarbeidet har vi følt at vi har kunne bidratt i denne pandemien, og vi har blitt kjent med mange nye pasienter og alle bydelenes fastleger. I fullt smittevernsutstyr har vi daglig testet og behandlet mellom 50-80 pasienter gjennom denne perioden 7 dager i uken. Selv om smittesituasjonen i Norge i dag er under kontroll, jobber vi iherdig med testing, behandling og rask smittesporing.

Situasjonen har krevd en omfattende og rask omstilling sier Daniel Strengelsrud. Våre kiropraktorer og fysioterapeuter ble flyttet tilbake til STERK Trening på Løren Torg og vår private legevakt måtte vike for en viktigere samfunnsoppgave. Samtidig er vi i full gang med å planlegge en re-åpning av vårt medisinske senter. Tidsperspektivet er noe vanskelig å si noe om ennå, men selskapet har hvert gjennom en restrukturering og når tiden er inne åpner vi nye STERK Helse som et tverrfaglig medisinsk senter med fastleger, private leger, kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater, ernæringsrådgivere og muskelterapeuter. Tanken her er å samle all vår kliniske kompetanse på Hasle og knytte kompetansen opp mot vårt trening- og helsesenter STERK Trening på Løren.

Les også:

Styrke for nybegynnere

Styrke for nybegynnere

Nyhet! Kurs – vi ønsker å hjelpe deg som er…
40 kg ned og mye bedre form!

40 kg ned og mye...

Vi er stolte av å presentere historien til Kenneth og…
Nyhet - ny fastlege på STERK!

Nyhet - ny fastlege på...

Vi gleden av å informere om at Frisk legekontor og…
Nye medlemskap

Nye medlemskap

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…