kjeve2

Er kiropraktikk trygt?

Kiropraktor

ebu
Ebu Tektas
October 22, 2023

Er kiropraktikk trygt?

Kiropraktisk behandling: En guide til trygg og effektiv omsorg 

Å oppsøke en kiropraktor for å få behandling kan være ett avgjørende skritt for de som opplever smerter og/eller muskel- og skjelettplager. Hos oss får du tilgang på dyktige kiropraktorer, og deres behandlingsmetoder er både trygge og effektive. 

Hva tilbyr kiropraktorer av behandling? 

Kiropraktorer er utdannet til å diagnostisere og behandle ulike muskel- og skjelettplager, spesielt knyttet til ryggsøyle, ledd og nervesystemet. De fokuserer på å gjenopprette funksjonen i kroppen og lindre smerte gjennom manuelle teknikker av ledd og bløtvev. De vanligste behandlingsmetodene inkluderer: 

Manipulasjonsbehandling  

Dette er kanskje den mest kjente og brukte behandlingsformen blant kiropraktorer. Leddmanipulasjon er målrettede manuelle teknikker som utføres for å gjenopprette normal funksjon i leddene, redusere smerte og forbedre bevegelighet. 

Bløtvevsteknikker 

Kiropraktorer bruker bløtvevbehandling som for eksempel tøyninger og triggerpunktmassasje, for å løse opp spenninger i musklene og forbedre blodsirkulasjonen. Dette kan bidra til å redusere muskelsmerter og forbedre bevegelsen i hverdagen. 

Øvelser og rehabilitering 

Kiropraktorer utvikler skreddersydde trenings- og rehabiliteringsprogrammer for å styrke muskler, forbedre kroppsholdning og forebygge tilbakefall. Dette inkluderer ofte spesifikke øvelser som pasienten kan utføre hjemme. Hos oss på STERK samarbeider kiropraktorene med fysioterapeutene, som følger opp alt av aktiv behandlingen i optimale omgivelser.

Rådgivning om livsstil og ernæring 

Kiropraktorer gir råd om sunne livsstilsendringer, ergonomi og ernæring for å støtte pasientens generelle helse og velvære. 

Våre kiropraktorer har også mulighet til å sykemelde og henvise videre i spesialisttjenesten eller til ulike diagnostiske undersøkelser (MR, RTG, UL), som ett ledd i behandlingsforløpet, og der det er indikasjon for dette.

Hvor trygt er kiropraktisk behandling? 

Kiropraktisk behandling anses som trygg og effektiv når den utføres av en kvalifisert og lisensiert kiropraktor. Kiropraktorer gjennomgår omfattende opplæring og utdanning for å sikre at de har den nødvendige kompetansen til å diagnostisere og behandle pasienter på en forsvarlig måte. 

Selv om kiropraktisk behandling generelt er trygg, kan enkelte personer oppleve milde bivirkninger som kortvarig ømhet eller økt smerte etter behandlingen. Dette går vanligvis over innen kort tid. Det er viktig å informere kiropraktoren om eventuelle eksisterende helseproblemer eller bekymringer før behandling for å sikre en trygg opplevelse. 

Les mer om ofte stilte spørsmål hos kiropraktoren her.

Les også:

Pressemelding

Pressemelding

Ny medlemsmodell – et rimeligere alternativ, gruppetrening og et unikt…
Slik feirer vi Verdens diabetesdag

Slik feirer vi Verdens diabetesdag

14 November er verdens diabetesdag. Det er en global markering…
Stillingsutlysning - Fysioterapeut for Vålerenga Fotball

Stillingsutlysning - Fysioterapeut for Vålerenga...

Vålerenga Fotball har et A-lag som kjemper om edelt metall…
Hælsmerter - Severs

Hælsmerter - Severs

Severs syndrom er forårsaket av betennelse i vekstsonen i den…