Vektkontroll

STERK Vektkontroll er et 12 ukers kurs for deg som ønsker helhetlig,
personlig og individuell oppfølging i en livsstilsendring.

Hjelp?

Har du spørsmål eller trenger hjelp med påmelding? Ta kontakt på anette@sterkhelse.no, så hjelper vi deg.

Hjelp?

Har du spørsmål eller trenger hjelp med påmelding? Ta kontakt på anette@sterkhelse.no, så hjelper vi deg.

Passer kurset for deg?

STERK Vektkontroll er et kurs for deg som ønsker en personlig oppfølging, samtidig som du motiveres av å være en del av en gruppe som dras mot samme mål -en livsstilsendring. Enten du har bestemt deg for en endring på egenhånd, i samråd med legen din, eller sammen med venner, så vil vi hjelpe deg på veien gjennom å være en sparringspartner og et «sikkerhetsnett» i ditt personlige endringsarbeid.

Endring tar tid, og mange melder seg på kurs som varer i 6-12 uker og erfarer at man faller tilbake til gamle vaner og rutiner så snart kurset er avsluttet. På Sterk har vi også tilbud til deg etter endt kurs med mange dyktige fagfolk og medmennesker som kan være en støttespiller med deg på reisen så lenge du ønsker og har behov for det.

Play Video

Fokusområder:

  • Livsstilsendring– finne en balanse man kan leve med over tid 
  • Finne glede i å bevege kroppen 
  • Vektreduksjon/Vektstabilisering
  • Empowerment –kunnskapgir grunnlag for å ta gode valg i eget liv 

Overvekt og fedme er sammensatt, komplekst og må forstås som noe mer enn at det kun handler om kalorier inn og kalorier ut. STERK Vektkontroll har en biopsykososial tilnærming med fokus på sosiale og psykologiske faktorer, i tillegg til de biologiske faktorene. Mange sier at «overvekt sitter i hodet», og vi jobber mye med bevisstgjøring for å skape grobunn for motivasjon og endringsvilje.

Kurset inneholder:

  • 12 gode treningsøkter tilpasset alle med fokus på å øke kondisjon 
  • 4 workshoper med temaer innenfor livsstilsendring, ernæring og trening  
  • En individuell kartlegningssamtale med måling av kroppssammensetning og en avsluttende samtale om veien videre.
  • 2 ukentlige oppfølginger 

Kurset består av ukentlige samlinger, hvor vi har en god treningsøkt og en kort check-in på hvordan vi har det. I løpet av de 12 ukene har vi også fire workshops. Her tar vi tar opp ulike temaer for å øke kunnskap og bevissthet rundt livsstilsendring og vektnedgang. Dere vil få faglig påfyll og mulighet til å diskutere temaene og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen på oss selv. 

STERK Vektkontroll vil finne sted på vårt treningssenter på Løren. Her har vi treningsøktene og workshopene. Under oppstart av kurset vil vi også gjennomgå en grundig kartlegging av hver deltager, individuelt. Her blir vi kjent, får vite hvor skoen trykker for deg og vi sammen kommer frem til en fremdriftsplan for din livsstilsendring. Vi tror på at sammen er vi STERKere og derfor vil mye av kurset være i gruppe, men vi vet også at alle er ulike og trenger ulik tilnærming. Dette ønsker vi å ivareta med kartlegging og ukentlige rapport oppfølginger. 

Kursledere

Ernæringsrådgiver
Vektkontroll
STERK Hasle
Personlig trener
Vektkontroll
STERK Løren