Skulder- og armsmerter

Har du nedsatt kraft i en eller begge armene? Nedsatt bevegelighet? Er det vondt å ligge på skulderen om natten? Har du smerter som stråler nedover i overarmen? Er det vondt å løfte armen?

Svarer du ja på ett eller flere av disse spørsmålene, anbefaler vi at du kontakter oss for videre undersøkelse av din skulder.

Skulderen er ett komplekst ledd og er designet slik at vi har store bevegelsesmuligheter med armen. Dette tillater f.eks. at vi med stor grad av kontroll kan hente ned tallerkener fra øverste hylle eller kaste en snøball med relativ stor kraft og presisjon. Denne bevegeligheten krever god stabilitet og dette skapes av de mange små leddnære muskler og leddbånd. Samtidig krever en god armbevegelse fri, normal og rytmisk bevegelse mellom skulder, skulderblad, kraveben og rygg.

Årsaken til skuldersmerte kan være mange og kompliserte, men fellesnevneren er enten en akutt skade eller feil- og overbelastning over tid. En grundig klinisk undersøkelse, ofte i kombinasjon med diagnostisk ultralyd og funksjonstesting, vil kunne avgjøre hvilke strukturer som avgir smerte og hva slags belastningsmønster som har ført til skaden.

Vi kan hjelpe!
Antall skulderoperasjoner har økt med mer enn 200% på 10 år. 70% av disse operasjonene kan være unødvendige, mener nyere forskning. Det er nå vel dokumentert at konservativ behandling har bedre effekt enn operasjon når det gjelder å gjenopprette normal og smertefri skulderfunksjon ved mange av de vanligste tilstandene.

Vanlige symptomer:

  • Nedsatt bevegelighet – vondt å løfte armen ut til siden
  • Nedsatt kraft i armen og kraftsvikt
  • Vondt om natten, spesielt å ligge på vond skulder
  • Verkende smerter i overarm og tidvis helt ut i underarm og hånd
  • Assosierte spenninger i nakken, skulderblad og mellom skulderbladene

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.