Overvekt

Overvekt har blitt et folkehelseproblem som er i voldsom vekst. Verdens Helse Organisasjon har estimert at overvekt problematikken har doblet i antall fra 1980 til nå. I 2014 var 39% av verdens befolkning overvektige, dette har medført at WHO fremstiller overvekt som et av de viktigste helseproblemene i verden.

Norge følger denne utviklingen, undersøkelser viser til at 1 av 5 nordmenn over 30 år er overvektige.

Årsaken til den øke forekomsten av overvekt og fedme er kompleks, men WHO mener den fundamentale årsaken til overvekt er en ubalanse mellom kalorier spist og kalorier brukt. Tallene med økt overvekt og fedme speiler seg i at over halvparten av Norges befolkning har et aktivitetsnivå som er under anbefalingene for fysisk aktivitet.

Vi kan hjelpe!
Er du overvektig eller ønsker du å forbygge overvekt hos deg og din familie er vi klare for å hjelpe deg. Med nøye kartlegging og oppfølgning av vårt tverrfaglig team av leger, terapeuter, ernæringsrådgivere og personlige trenere er du i trygge hender for å oppnå en bedre helse.

Overvekt øker risikoen for alvorlige lidelser og sykdommer som:

  • Hjerte og karsykdommer
  • Diabetes type 2
  • Muskel- og skjelettlidelser (som slitasjegikt i kne og hofter)
  • Søvnapne
  • Høyt blodtrykk
  • Enkelte typer kreft.

Vi bruker oss av informasjonskapsler!

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies. Ved å bruke nettsidene til STERK anser vi at du samtykker til dette så lenge du har informasjonskapsler skrudd på i din nettleser. Les mer om personvern og cookies her.